skip to main content
  Class Schedule  

 

Americus-Sumter Ninth Grade Academy

2018-2019 Regular Bell Schedule

Periods

Time

Instructional Time

Doors Open/Breakfast

7:30 – 7:55

 

First Bell

7:55

 

1st Block/Announcement

8:00 - 9:30

90 minutes

Transition

9:30 - 9:35

 

Panther Period (Advisement)

9:35 - 10:20

45 minutes

Transition

10:20 - 10:25

 

2nd Block

10:25 – 11:55

90 minutes

Transition

11:55 - 12:00

 

3rd Block

12:00 - 2:10

90 minutes

1st Lunch

12:25 - 12:50

 

2nd Lunch

12:55 - 1:20

 

Transition

2:10 - 2:15

 

4th Block

2:15 - 3:45

90 minutes

* Please note that the schedule is subject to change. *


 

 

Americus-Sumter Ninth Grade Academy

2018-2019 Bell Schedule

Friday (Modified)

Academic Advisement/Activity Schedule

Periods

Time

Instructional Time

Doors Open/Breakfast

7:30 – 7:55

 

First Bell

7:55

 

1st Block/Announcement

8:00 - 9:25

85 minutes

Transition

9:25 - 9:30

 

Panther Period

(Advisement)

9:30 - 10:05

35 minutes

Transition

10:05 - 10:10

 

2nd Block

10:10 – 11:35

85 minutes

Transition

11:35 - 11:40

 

3rd Block

11:40 - 1:35

85 minutes

1st Lunch

12:10 - 12:35

 

2nd Lunch

12:45 - 1:10

 

Transition

1:35 - 1:40

 

4th Block

1:40 - 3:05

85 minutes

Activity

3:05 – 3:45

40 Minutes

* Please note that the schedule is subject to change. *